Vettem biciklit

 2010.09.21. 10:20

Sziasztok!

 

Először szeretném megemlíteni, hogy szállásadónknak, Mr Voortmannak megszületett első unokája a múlt héten. Gratulálok neki :)

A következő jó hír, hogy vettem én is szombaton biciklit. Ugyan ott vettem, ahol a többiek is: egy pasitól, akinek sok biciklije van. Szerintem ezeket valahonnan szerzi (nem lopja), feljavítja és úgy adja tovább olyanoknak, mint mi vagyunk. Lent láthattok képet a bicikliről :) Hollandiában mindenkinek kb ilyen biciklije van, nem divat a montain bike, inkább a falusi nagymami biciklijére hasonlítanak ezek. Azon kívül, hogy látszik rajta, hogy használt semmi baja nincsen :), mechanikusan tökéletes, nem kattog, nem kerreg, csak a váltószerkezet van kiszerelve belőle (de azt amúgy sem szoktam használni) és strapabíró anyagból készítették. Ha tehetném, akkor hazavinném, mert jó kis gép.

Pénteken nem volt tanításunk, csak egy kis Projekt megbeszélésünk, így utána volt időnk kis városlátogatásra: Nijmegenben voltunk. Nijmegenben van a HAN másik része (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), de azt nem mentünk el meglátogatni, mert egy kicsit messze van a városközponttól :S majd talán legközelebb, ha biciklivel is elmegyünk oda. Ez a hely teljesen más, mint Arnhem, vagy Apeldoorn, mert itt vannak régi épületek is, és tipikusan hollandos a belváros, szóval bejön. Gábor készített is egy nagyon jó fényképet ott, nekem ez a kép nagyon bejön. A hétvégére egyéb programokat is terveztünk, de nem egészen úgy jöttek össze, ahogy szerettük volna :) Vasárnap csokifesztivál volt: a sörfesztiválból kiindulva jó programnak tűnt, be is mentünk a belvárosba, de sehol semmit nem találtunk :( Összefutottunk a Voortmannal, és felvilágosított minket arról, amint mind a hárman elfelejtettünk: nem Apeldoornban van a csokifesztivál, hanem egy 30km-re lévő településen :) Egy jót nevettünk magunkon :D Még aznap voltunk az apeldoorni palotánál, ahol éppen valami puccos rendezvény volt, így nem mentünk be, de kívülről nagyon szépen nézett ki (http://www.paleishetloo.nl/templates/frontpage/page.asp?iPageId=0&iLangId=2) Majd valamikor megnézzük, mert tök szép :) Deventer is az uticélok között van még, az Apeldoorntól 15 km-re van, így nem is vészes oda átbiciklizni. Majd a mostani hétvégén ez lesz a program :) Természetesen arról is beszámolok majd.

Nijmegen: kedvenc képem

 Apeldoorn: a Palota előtt a biciklikkel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr812311955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása