Deventer

 2010.09.27. 12:21

Sziasztok!

 

Eltelt az elős hónap, és még mindig nem untam meg Hollandiát :) Most, hogy van biciklink is egyre mobilabbak is vagyunk, szombaton például Deventert látogattuk meg, ami eddig a leghollandabb város azok közül, ahol voltam (a gondolatomban ilyen volt egy tipikus holland város). Deventer csak 15 km-re van Apeldoorntól, így egyértelmű volt, hogy ha egy kicsit is jó idő lesz a hétvégén, akkor eltekerünk oda. Mivel nem esett, csak egy kis szél volt (odafelé hátszél, visszafelé meg nem fújt :) ), ezért a GPSbe beütöttem: Deventer- városközpont, és már indulhattunk is. Két út is vezet oda, az egyik egyenes (talán unalmas is), a másikon meg mi mentünk :) kis farmok mellett. Az itteniek nagyon megbíznak egymásban, becsületkasszás módon árulják az almát, lekvárt, helloween-dinnyét a házuk előtt. Senkinek esze ágában nincsen meglopni őket. Ami még furcsa, hogy nincsenek kerítések a házak körül. Városokban még csak-csak, de a vidéki házaknál nem jellemző, sőt az állatokat is csak villanypásztorral tartják a helyükön. Mr Voortman azt mondta, hogy a magyaroknak sok a vagyonuk, azért kell nekünk kerítés, a hollandoknak semmilyük sincsen, így kerítésre sincsen szükségük :) Lehet benne valami :D Ami még érdekes volt, hogy néhányan őzeket tartanak. Nincs semmi hasznuk a fünyíráson kívül, szóval csak kedvtelésből tartják, a husukat sem eszik meg, tejet is keveset adhatnak. Vidéknézős utunk végén eljutottunk Deventerbe, ahol néhány órát kellemesen eltöltöttünk: a belvárosa szép, tele tipikus holland épülettel, szűk utcákkal, ahol keskeny házak követik egymást. A piacról sajnos éppen lemaradtunk, de a központban sok kis aranyos butik volt. Hazafelé az útmenti fákról szüreteltünk néhány körtét :)

Képek: http://picasaweb.google.com/tkovacs87/Deventer# Az 54. képen az én biciklim látható, még mindig meg vagyok vele elégedve, és lehet haza is viszem :) Ha valamikor a héten jó idő lesz, akkor biciklivel jövünk iskolába Apeldoornból (kb 30km), mert át kell hoznunk őket Arnhembe.

Deventer

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr32326638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása