Sziasztok!
 
Nehany gondolatot az oktatasrol es az angolrol.
Angol: mindenki jobban beszel a csoportban angolul, mint mi, de legalabb sokan vagyunk, es egymasnak tudunk segiteni :) Innen lehet a legjelentosebbet fejlodni :)
Iskola: ha felleptek a http://inter1.han.nl/insite/schoolplan/autoipo/rooster.asp oldalra, es a Groep: MinIV-t kivalasztjatok, es a hetet is megadjatok, akkor lathatjatok az orarendemet. Lathatjatok, hogy neha penteken nincs oram, akkor szeretnek majd elmenni dolgozni diakmunkaban. Nincs sokfele orank, kb 4-5 van, de mindegyikbol lesz vizsga november elejen, es mindet azert tanuljuk most az elejen, hogy fel tudjuk hasznalni a projekt feladatunkhoz. Nekunk a Petyaval, a Mikeval (es meg masik 4 embernek) egy Mitsubitsi Colt kocsit kell erzekelokkel felszerelni, es annak adatait elemezni. Mindeggez Matlabot hasznalunk, meg meg ki tudja ido kozben mire lesz szuksegunk. A masik csoportnak (Gaborral es a Tamassal) egy autokereket modellezo rendszert kell modellezni, de az a tema nagyon kiforratlan, szoval ugy alakitjak, ahogy szeretnek, vagy ahogy tudjak :) Nem tudom melyik csoportnak konnyebb. Majd meglatjuk. Amugy az egyetem nagyon jol felszerelt, tobb kocsija is van a tanszeknek, amit diakok epithetnek, rengeteg laborja, sok szamitogepterme, es olyan dolgok, amikrol a magyar egyetemek csak almodoznak. Persze sok mindent szerintem nem hasznalnak, csak van, mert volt ra penz, es mutogathatjak, hogy milyen gazdag az egyetem. SZE-n Audi motor van kiallitva, itt egy DAF kamion komplett motra :) Mi az Automotive tanszekhez tartozunk, ez mind a mi tanszekunkon van, de van meg tanitokepzo resze is, abban az epuletben meg nem voltunk, de sok csaj jar oda, van gazdasagi tanszek, az az epulet nagyon szep, aki kijon meglatogatni majd lathatja. Van meg egy epitesz tanszek, az az epulet tele van modellekkel, amit a hallgatok csinaltak, es vegul a gepesz tanszek, nahh az az az epulet, amiben a legdragabb cuccok vannak :) Van kiallitva (es szerintem dolgozni is lehet vele) egy repulogep hajtomu is :) Ezek a karok mind-mind kulon epuletben kaptak helyet, es mindegyik nagyon jo allapotban van. Nem hiaba, gazdag orszag, a reszletekre is nagyon tudnak figyelni. Nagy eloadot meg nem lattam, sok kis 30 fos terem van, amibe be lehet latni a folyosorol, szoval meg nehezebb a puskazok dolga :) Mi 15en vagyunk: 4 magyar, 3 iraki, 1 roman, 1 amerikai, es a tobbi holland. Egy lany is van a csoportban, kicsit szelesebbre nott, mint barmelyikunk :)
Mr Voortman dolga volt, hogy ide kijussunk, es itt ne legyen semmi problemank, Mr Benders feladata, hogy a tanulmanyaink megfelelokeppen menjenek.
Szallas: Mike es a Gabor bekoltozott a koli jellegu epuletbe. Elegge lepukkant, Petya azt mondja Gyorben is van ennyre lepukkant a belso koli, de en meg ennyire rosszat nem lattam. Persze lakajossa lehet tenni, es akkor mar jobb, de akkor is az egesz epuletben fura szag van :( Valoszinu a kulombozo nemzetek kulonbozo kulturaja miatt (etele, szokasa), vagy csak mert senki nem erzi magaenak azt, es elhanyagolja. Mi harman maradunk meg egy honapot Mr Voortmannal, es aztan oktober elsejetol elfoglalunk egy lakast a Gaborektol nem messze. Sajnos a szallas kereses nem volt egyszeru, de ugy nez ki megoldodik vegre.
Internet: szeretnenk 3an kozosen venni egy mibil internet elofizetest, hogy sajat gepeinken is tudjunk itt a Voortmannal netezni, igaz csak felvalltva. Egy honapra nem tudom lehetseges-e, de megprobaljuk. Az iskolaba mindenkeppen szeretnenk wifi hozzaferest kerni, es akkor nem is lenne annyira nagy gond, ha nem lehet egy honapra elofizetni.
Munka: meg nem tudtam keresni tul aktivan ezen a heten, majd penteken, mert akkor keves oram lesz megint. Mult heten ket helyen is voltam, az egyik diakmunkas valt, a masik rendes munkakozvetito, de mindket helyen csak holland nyelvtudast igenylo munkat tudtak kinalni. Remelem talalok valami jot is magamnak, es akkor tobb jut utazasra, szorakozasra, meg egyebre :) Ha lesz ebben is elorelepes, akkor majd azt is leirom :)
Most keszul a vacsi, mar nagyon ehes vagyok! Tegnap porkoltet csinaltunk, a Voortmannak izlett, ma hamurgerhusis hasabburgonyat :) Viszonylag olcson ki tudjuk hozni, mert akciosan tudunk vasarolni :)
Megyek is enni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr972265191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása