Magyar estek, TNO, Thanksgiving

 2010.11.27. 14:36

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, hát most bepótolom, de nem írok minden napról, csak azt, amikor valami kiemelkedően érdekes történt.

Azzal kezdem, hogy a Szilviéknek megszületett a kisfiúk :D Gratulálok!
Előmagyar est: mivel sokszor főztünk már közösen a HKban, sokszor a Mike is csatlakozott hozzánk, ezért elkerülhetetlen lett, hogy az iskolában is híre menjen az ételeinknek és a jó hangulatnak, amik főzés közben van. A Bas és a Rutger el is jött egyik este a HKba, hogy megkóstolják a magyar konyhát. Krumplifőzeléket csináltunk fasírozottal. Természetesen egy kis hungarikumot is kaptak előtte: házipálinkát :D A HKban nem az a lényeg, hogy honnan jöttél, hanem az, hogy nálatok mi a nemzeti pia, így mi amikor tehetjük, akkor pálinkával kínáljuk a vendégeinket. Természetesen nem sokkal, mert nem az a lényeg, hanem csak az íze. Minket is kínáltak már sangriaval (spanyolok), rakkiával (bolgár), vodkával (orosz), whiskey-vel (kanadai) és még ki tudja mivel. Ha szeretném az alkoholt, akkor az a hely lenne nekem a megyország, de így nem annyira. A vacsora egész jóra sikerült, szerintem a hollandoknak is ízlett. Az este hátralévő részében csatlakoztunk a HK bulizós részéhez, akik az esti Nerds Party-ra (stréber party) készültek. Vicces jelmezek nagyon jó hangulatuvá tették az estét :):)

Magyar est: a csütörtöki előmagyar est után szombaton ott volt az idő, hogy a nagyobbik konyhában megtartsuk az igazi magyat estet, amelyet a FBon is meghírdettünk. Sajnos a két magyar lány nem tudott ott lenni, mert belgiumba mentek (pedig az ő ötletük is volt az a dátum), míg a Petyának a családja és a barátnője volt itt, velük volt Amszterdamban. Gáborral, Tamással és a Mike-kal (tiszteletbeli magyar lett) nagyon jól el tudtunk készíteni mindent: borsófőzelék és krumplifőzelék fasirttal volt a menü, természetesen megint mindenki kapott egy kis pálinkát is. Szerintem mindenkinek ízlett az étel, és sikeresnek ítéltem meg az estét. Vacsi után megint elmentünk bulizni. Jól bevállt szokásom szerint 2kor hazaindultam, hogy ne legyek annyira fáradt másnap és hasznosan tudjam eltölteni az időt, pl a sok beadandóm írásával vagy tanulással :S
TNO: az egyik tanárunk szervezte ezt a "gyárlátogatást". TNO nem kifelyezetten gyár, hanem egy szervezet, amely kutatással és fejlesztéssel foglalkozik az élet minden területén, így a gépjármű gyártásban is. Rengeteg tesztlaborjuk van és van egy 200m hosszú tesztpályájuk, amin akár törésteszteket, akár különböző szenzoros teszteket tudnak elvégezni önjáró programozható tesztjárművek segítségével. Nagyon érdekes volt! 4 elődaáson vettünk részt, a legutolsó éppen egy töréstesztes előadás volt, az Euro NCAP -féle törésekkel.

Thanksgiving: Mike szervezte nekünk ezt a hagyományosan észak amerikai szokást. Minden november 4. csütörtökén tartják a Hálaadást sok kajával. Előkészületben segítettünk mi is a Mike-nak, mert ő is mindig segít nekönk, és mert jó móka :) Sajnos nem sikerült nekünk pulykát szerezni, de így is bőségesen ettünk (aki időben érkezett). Szokás szerint mindenki hált adott valamiért, én azért, hogy BOLDOG VAGYOK :)

 

Továbbra is: http://picasaweb.google.com/tnizoli/Hollandia#

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr492476844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása